Locatie: Amsterdam of Nieuwegein

Finance Manager

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Direct solliciteren

Om de ambitieuze groeidoelstellingen van de groep te kunnen realiseren is het noodzakelijk de financiële organisatie verder te professionaliseren. Als Finance Manager ben je verantwoordelijk voor het financiële deel van Sentia Nederland, met volledige P&L verantwoordelijkheid binnen het Europees opererende bedrijf . Je rapporteert aan de CFO en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan 7 mensen. Je bent co-piloot en sparringspartner van het Management Team, waar jij deel van uitmaakt.

Doel van de functie: Primair verantwoordelijk voor het rapporteren van de cijfers en verbetering van de administratieve organisatie; Verantwoordelijkheid voor de adequate invulling van de Budget & Control-cyclus, kostenbewaking, managementinformatie, controlling, en accounting: Sparringpartner van de mede directieleden ten aanzien van de financiële aspecten van de bedrijfsvoering en (internationale) groeidoelstellingen; De Finance Manager is een kritisch klankbord en heeft tegelijkertijd een belangrijk proactief sturende rol. Hij/zij zorgt dat de financiële informatie en de KPI’s op de juiste wijze doorgrond worden en dat beslissingen genomen kunnen worden op basis van juiste en relevante informatie; De nadruk ligt op financial accounting, maar ook op business control; je speelt een rol in marge-analyse per klant/product, de voor- en nacalculatie van projecten, analyses van kostenplaatsen/afdelingen en het analyseren van de cash flow. De Finance Manager is verantwoordelijk voor het rapporterings-, budget- en control proces van de organisatie. Kern van de werkzaamheden vormt het verzamelen, analyseren en rapporteren van financiële informatie ten behoeve van het (bij)sturen van de organisatie door het management team, waar hij of zij deel van uitmaakt.


Job Summary & Responsibilities


Als Finance Manager ben je een zeer hands-on, energieke, proactieve verbindende persoonlijkheid die in staat is kritisch tegenwicht te bieden en in staat is om onafhankelijk te denken. Gezien de omvang en de sterke groei van Sentia is de functie een erg brede en vooral meewerkende functie.


Harde criteria

 • Afgeronde relevante economische opleiding op minimaal WO-niveau;

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;

 • Goede kennis en affiniteit met boekhouding;

 • Uitstekend analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Sterke kennis van Excel. Ervaring met het implementeren van ERP-systemen is een pré;

 • Bij voorkeur ervaring met leidinggeven aan een financiële afdeling


Zachte criteria

 • Sterke affiniteit/ relevante werkervaring in een IT dienstverlenende omgeving;

 • Proactief, hands-on, flexibel, zelfstartend, nieuwsgierig, ondernemend, betrokken en energieke teamplayer. Tevens ben je financieel “on the ball”;

 • ‘Embrace change’ en altijd op zoek naar verbetering;

 • Brede business/Finance focus;

 • Sterke uitdrukkingsvaardigheid in het maken van rapportages;

 • Ervaring met werken in een internationale werkomgeving is een pré;

 • Ownership, reliability en trustworthiness;

 • Je bent bekend met een organisatie die ondernemend handelt, en waar een uitdagende, dynamische en ongewone setting van toepassing is;

 • Sterke communicatieve- en presentatievaardigheden;

 • Je bent een ervaren manager die de next step wil maken;

Management team ervaring geen vereiste, wel een pré.


Wat krijg jij daarvoor terug?

Je werkt samen met 170 teamplayers aan de techniek van de toekomst. Op onze kantoren heerst een informele en professionele sfeer. Je werkzaamheden zijn divers en je krijgt de ruimte om uitdagingen te creëren en jezelf te ontplooien. Wij zijn ervan overtuigd dat we jou een interessante werkomgeving kunnen garanderen! En naast een fijne en inspirerende werkplek bieden we jou natuurlijk ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder:

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! We ontvangen graag jouw CV en uiteraard is een motivatie en/of eigen werk ook welkom. Hoe dan ook, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Direct solliciteren