27 juli, 2018

Hoe complexer de omgeving, hoe interessanter het wordt

alt text image

De frontlinie van cloud computing, daar bevindt Sentia zich. Hoewel het bedrijf al sinds 1999 bestaat, kwam de vaart er vanaf 2015 goed in. Met de overname van een aantal zorgvuldig gekozen partners levert het bedrijf clouddiensten en applicatiebeheer op het hoogste niveau. Voor Olaf van der Hoorn, sinds 2017 Chief Operations Officer bij Sentia, is elke dag een spannende reis.

“Met mijn eigen bedrijf maakte ik in twintig jaar de ontwikkeling door van grafische vormgeving naar hoog-volume hostingoplossingen. Van brochures naar de online Wuppie-campagne! Het was niet gek dat we ons bij Sentia aansloten. Zij staan in de markt bekend als een betrouwbare leverancier van geavanceerde maatwerkoplossingen op het gebied van hosting en de cloud en onze komst was een mooie, complementaire bijdrage aan het portfolio. Toen ik net binnen was ben ik gewoon gaan rondlopen en bemoeide me met van alles. Na een paar maanden mocht ik dat officieel gaan doen als COO. Een bliksemcarrière dus." Olaf van der Hoorn Sentia

Green en Orange
Continuïteit is bij ons een sleutelbegrip. Zorgen dat systemen en applicaties blijven werken. Van full outsourcing, waar we een complete infrastructuur managen inclusief kantoor- of desktopomgevingen, tot managed application continuity, waarbij we verantwoordelijk zijn voor één applicatie, van test en acceptatie tot productie. Denk aan leningaanvragen van een bank of de transacties van een veilinghuis. Meer en meer gebeurt dat in de cloud, ik zie de koudwatervrees van bedrijven wat dat betreft wel verdwijnen. Bij Sentia bieden we drie soorten aan: onze eigen publieke cloud met eigen tooling, AWS en Azure. We werken in teams, waarbij Red de meer ‘traditionele’ ICT outsourcing is. Bij Yellow streven we naar ‘product leadership’ en bij Blue naar operational excellence voor meer dan duizend klanten. Sinds kort zijn er ook de Green en Orange teams en dan praat je echt over de frontlinie van de cloud en DevOps. De ontwikkelingen bij de grote leveranciers zijn nauwelijks bij te houden, met name het Orange team houdt dat allemaal scherp in de gaten en vertaalt het naar de beste oplossing voor onze klanten.

Samen de transities doormaken
Ik heb van dichtbij de ontwikkeling meegemaakt van fysieke naar virtuele machines en tegenwoordig kun je zelfs daar al niet meer van spreken. Van software as a service naar serverless computing en infrastructure as code. De fysieke plaats van systemen maakt niks meer uit, alles bevindt zich in één groot data lake: de applicatie, de database, de storage. Wij knopen dat allemaal aan elkaar via CICD, continuous integration & continuous deployment. Ik zie dat dat steeds meer expertise vraagt. De tijd dat onze continuity engineers alle systemen kenden is voorbij. De mogelijkheden van én verschillen tussen de verschillende aanbieders zijn daarvoor gewoon te groot. We hebben nu echte specialisten in huis die op een agile manier development en operations op de verschillende cloudplatformen aankunnen en samen met ons én de klant de transities doormaken. Mensen die als een stel jonge honden hun tanden zetten in techniek, wet- en regelgeving en gretig worden van de toenemende complexiteit, inclusief de bijbehorende securityvraagstukken. Daarvan kunnen we er altijd meer gebruiken.

Innovatie en educatie
In de huidige vorm bestaat Sentia eigenlijk nog maar net, maar de ambities zijn groot. We willen de Europese leider in applicatiecontinuïteit worden. Het heeft wat tijd gekost om de verschillende ‘eilandjes’ tot een geheel samen te smeden, maar door de teams in te richten op basis van het klantportfolio is het goed gelukt. Met de komst van een nieuwe managing director is er meer structuur ontstaan, wat overigens niets afdoet aan de startup-cultuur die hier nog altijd heerst. Inclusief door de medewerkers zelf opgezette hackathons en natuurlijk de nodige feesten. Innovatie en educatie gaan hier hand in hand. Voor mij geldt: hoe complexer de omgeving, hoe interessanter ik het vind. Ik word blij van het oplossen van problemen. Dat geldt ook voor de mensen die we zoeken: wie energie weet te halen uit een uitdaging, hoe ingewikkeld ook, gaat zich hier heel erg thuis voelen.”

Wil je meer weten over grensverleggende projecten bij Sentia? Kijk dan op de website, bel onze recruiter Jorn of kom ’s een keertje meelunchen! Jorn Jansen jobs@sentia.com
Meer weten?

Neem contact met ons op!

Ons HR team staat altijd voor je klaar.

Contact