Locatie: Amsterdam of Nieuwegein

Senior Corporate IT Recruiter

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Direct solliciteren

Net zoals Sentia ‘extreme ownership’ neemt over haar dienstverlening naar klanten, neem jij dat als recruiter ook over de werving en selectie.

Ondanks dat Sentia al bijna 20 jaar bestaat ademen we nog steeds de sfeer van een start-up, of beter: scale-up. Waarom? Omdat de groei van Sentia eigenlijk pas sinds een jaar of drie echt in een stroomversnelling is gekomen. Pionieren dus. En hard werken om de organisatie die snelle groei te laten bijbenen. Elk goed idee dat een verbetering oplevert, op welk vlak dan ook, is bij ons meer dan welkom.

 

 

DE ROL: BOUWEN EN BINNENHALEN

 

Groeien betekent werven. En groeien betekent ontwikkelen: strategieën, sourcing, processen, technologie, employer branding, candidate experience, consistentie in selectie, et cetera. Hartstikke greenfield, maar resultaat staat voorop. Niet verrassend, wel belangrijk.

 

Net zoals Sentia ‘extreme ownership’ neemt over haar dienstverlening naar klanten, neem jij dat als recruiter ook over de werving en selectie. Je bent zichtbaar, zowel binnen als buiten de organisatie, omdat je makkelijk en graag op anderen afstapt (je bent immers recruiter!), persoonlijk contact boven email stelt en plezier hebt in het uitdragen van ons verhaal.

 

We zijn een IT-dienstverlener. Logischerwijs maakt jou dat een IT recruiter. En wel eentje die weet waar het naartoe moet, die richting durft te geven en die de organisatie bij de hand pakt. Bovendien heb je de kennis en het vermogen om het waar te maken!

 

HET TEAM: IN OPBOUW

 

We hebben ervoor gekozen een nieuw team te bouwen dat de volledige verantwoordelijkheid neemt voor ons werkgeversmerk en onze recruitment strategie. In grote lijnen weten we al waar het heen moet en wie weet ga jij dat samen met 4 anderen invullen: de team lead, 2 recruiters en 1 employer branding specialist. Recruitment is onderdeel van HR.

 

JOUW DAG OP KANTOOR: FOCUS HOUDEN

 

Na je eerste bakkie topklasse pleur (geen geintje, de koffie is hier heerlijk) open je je inbox. Maar liefst drie DevOps kandidaten, die je de afgelopen dagen op onnavolgbare wijze in de diepste krochten van cyber space hebt opgeduikeld, willen graag komen praten. Bovendien heeft een andere kandidaat net dolenthousiast geaccepteerd. Klein adrenalineshotje, want hier leef je voor. Opvolging is nu prio.

 

Dan door naar een content meeting, want onze social media en de website moeten constant gevoed worden met nieuwe inhoud. Relevant graag. Origineel graag. En authentiek. Dank u. Creativiteit tijd!

 

Na de lekkere lunch eerst een nieuwe vacature bespreken met een hiring manager. Je stelt scherpe en kritische vragen over de rol, want niets zo dodelijk als halverwege van koers moeten veranderen omdat we toch meer van ‘X’ zochten. In de middag onderdruk je de neiging allerlei praktische dingen te gaan doen. Tijd nemen om te focussen op search is essentieel om resultaten te halen. Dus agenda geblockt. Telefoon uit. Sourcing mode aan.

 

GEBODEN: GELD, GROEI EN GROTE UITDAGING

 

  • Salarisrange: €3.710,00 - €5.300,00 op basis van 40 uur per week
  • Premievrij pensioen
  • Mobiliteitsregeling
  • Werken met 430 leuke collega’s in Nederland, België en Denemarken
  • Gezellige borrels en leuke feestjes met het team en Sentia!
Meer weten?

Neem contact met ons op!

Leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief. Hoe dan ook, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Direct solliciteren