05 maart, 2018

Sentia neemt Hosters, Athena en Cohaesio over in Denemarken

alt text image

Kopenhagen, Gent en Amsterdam, 5 Maart 2018 - Om zijn activiteiten aan te vullen kondigt de groep Sentia aan dat hij strategische acquisities heeft gedaan in Denemarken. De recente reeks overnames zal Sentia verder versterken met een unieke reeks AWS- en Microsoft Azure-oplossingen om de enterprise markt nog beter te dienen. De acquisities passen binnen de ambitie van Sentia om een Europese leider in managed services te worden voor complexe en kritieke applicaties op schaalbare cloudplatformen.

Ongeveer 18 maanden geleden breidde Sentia zijn activiteiten uit naar Denemarken via de acquisitie van Solido en Jaynet. Nu gebruikt de groep dezelfde succesformule om zich verder op de Deense markt te begeven. Met strategische acquisities van Hosters, Athena en Cohaesio is Sentia nu één van de leidinggevende ondernemingen die enterprise managed clouddiensten leveren in elk land waarin de groep actief is. Het bewezen integratieplan van de groep zal gebruikt worden om een uiterst capabele cloud first-provider aan te bieden zonder zijn snelle en bekwame organisatie te verliezen. De ambitie van Sentia is om klanten te helpen in elk stadium van hun traject van managing-on-premises hardware tot een volledig cloud-native platform.

Ons doel is een toonaangevende onderneming in Europa te worden op gebied van managed application continuity in de cloud. Met de deskundigheid die we bezitten in het leveren van managed cloudoplossingen aan de meest veeleisende bedrijven halen we ons voordeel uit onze omvang door samen te werken in de sector van compliance en technologie. We reiken hiertoe onze teams binnen Europa tooling en kennis aan inzake onderwerpen als automatisering, AWS, Azure, hybrid cloud, containers en privacywetgeving. De recente acquisities zullen onze organisatie versterken als topprovider van innoverende managed clouddiensten in West-Europa. Ian Zein CEO Sentia

Hosters is de recentste acquisitie in Denemarken

Hosters, gesticht in 2016, is een managed service provider van cloudoplossingen die meer dan 300 organisaties helpt bij het beheren van hun infrastructuur en operaties en het aandrijven van innovatie via het cloud computingmodel, gebaseerd op Microsoft Azure. Athena, een Deense IT- en cloudprovider treedt toe tot de groep met een uitgebreid portfolio aan IT-oplossingen ten dienste van enterprise klanten. De enterprise tak van Cohaesio, een leverancier van managed hostingoplossingen voor grote en middelgrote bedrijven, zal eveneens binnen Sentia Denemarken geïntegreerd worden. Actief onder het merk Sentia en dezelfde ondernemingswaarden, zal Sentia Denemarken verder enterprise klanten bedienen onder het vertrouwde op maat gemaakte model waarbij kleine operationele teams vanop het niveau van de klant met deze laatste samenwerken. Tegelijkertijd laat de Europese dimensie van de groep, die kantoren in Nederland, België en Denemarken heeft, toe om over enorme voordelen te beschikken op gebied van R&D-capaciteit, tooling en gedeelde best practices.

 

Jakob Norup aangesteld als Managing Director van Sentia Denemarken

De drie regio’s blijven onder het beheer van sterk lokaal management conform het customer intimacy model van Sentia. Eens de transactie volbracht, zullen de stichters van Hosters aandeelhouders worden binnen Sentia Group. Verder zal de CEO van Hosters, Jakob Norup, de rol van Managing Director van Sentia Denemarken toebedeeld krijgen en toezien op de hele uitvoering van de strategie in Denemarken. Dhr. Norup zal deze taak overnemen van Michael Meister, die de laatste jaren Sentia in Denemarken met succes heeft geleid en die een belangrijke rol heeft gespeeld in het integreren van de eerste acquisities.

 

Doordat de stuwkracht van het hybride model van cloud computing aangroeit zal Sentia Denemarken een unieke positie bezitten van waaruit zowel Amazon Web Services als Microsoft Azure, naargelang de behoeften van de cliënt, aangeboden kunnen worden.

Vandaag wordt klantwaarde niet meer gehaald uit de technologie zelf, maar wel uit de manier waarop technologie de groei van een bedrijf activeert. Producten alleen lossen geen complexe zakelijke uitdagingen op en het is net daarom dat dit nieuw partnerschap het accent zal blijven leggen op een holistische cloud-first strategie. Jakob Norup MD Sentia Denmark

Sentia behoudt zijn aandacht voor cloudinnovatie, waardoor de groep beveiligings- en compliance-infrastructuur van het hoogste niveau kan blijven leveren aan zijn klanten dankzij een stabiel delivery model dat berust op ondersteuning door gecentraliseerde competentiecentra. De recente acquisities garanderen ook een toonaangevende positie en een innoverende visie op hybride cloudoplossingen, daar Sentia ervaring heeft met zowel private (Sentia Cloud) als publieke (Amazon Web Services en Microsoft Azure) cloudoplossingen. Alle kennis en ervaring draagt bij tot de drang van Sentia naar een cultuur van uitmuntendheid en continuïteit, zowel binnen de organisatie als bij zijn klanten.

Vragen?

Wij helpen u graag

Bij Sentia hebben wij een toegewijd team dat altijd bereid is uw vragen te beantwoorden!

Contact